De aanstaande verkiezingen in ons land kunnen rekenen op grote belangstelling van buitenlandse media. The New York Times, BBC, Russia Today, Financial Times: zo maar een greep uit een lange serie voorbeelden van media die de afgelopen week hebben bericht over de Nederlandse verkiezingsstrijd.

Nederland is als eerste aan de beurt in een rij van Europese verkiezingen. Eind april gaat Frankrijk naar de stembus, Duitsland doet dat in september en mogelijk volgt ook Italië nog. 

Na de overwinning van Trump en de Brexit vragen velen zich af of ook in Nederland een populistische zege in het verschiet zit. 

Hoe kijken internationale journalisten naar de politieke ontwikkelingen in Nederland? En wat maakt deze verkiezingen zo interessant voor het buitenlandse publiek?  

We vragen het aan Annette Birschel. Zij woont en werkt al meer dan twintig jaar in Nederland als correspondent voor onder andere het Duitse persbureau DPA en verschillende Duitse kranten en omroepen. Ook spreken we met Thomas Escritt, correspondent voor persbureau Reuters.