Wim van der Graaff en zijn vrouw Gerda verloren bij de fatale rampvlucht MH17 hun zoon Laurens en zijn vriendin Karlijn. Vandaag is een spannende dag voor de familie en hopen ze antwoorden te krijgen over de toedracht van de ramp en over de laatste minuten van hun zoon. 

Wim verwacht niet veel van het onderzoeksrapport. "Alle landen hebben van te voren het rapport ingezien en het kunnen bijschaven. Ik verwacht er niet veel van. De waarheid gaat nooit aan het licht komen.”

In EenVandaag een gesprek met Wim van der Graaff over zijn verwachtingen van vandaag en hoe hij deze dag beleeft. Bekijk rechtsboven op deze pagina alvast het interview.

In de studio een gesprek met nabestaande Robbert van Heijningen.

Vanavond staat de gehele uitzending van EenVandaag in het teken van het MH17-rapport.

Wim van der Graaf sprak vorig jaar tijdens de herdenking van de vliegramp. Kijk de uitzending die EenVandaag hierover maakte hieronder terug: 

In Radio EenVandaag is nabestaande Robbert van Heijningen. Hij verloor zijn broer, schoonzus en neefje bij de ramp met de MH17. Hij is bij de bijeenkomst in Den Haag en vertelt in de studio wat hij daarvan vond.

update
clock 13-10-2015 15:34

'Niemand neemt verantwoordelijkheid'

Nabestaande Wim van der Graaff is teleurgesteld over het rapport dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid vandaag gepresenteerd over de ramp met vlucht MH17. Volgens Van der Graaff neemt geen van de partijen zijn verantwoordelijkheid, 'ook Malaysia Airlines niet'. Vanavond in EenVandaag zijn verhaal. 

EenVandaag sprak nabestaande Wim van der Graaff voor de presentatie van het rapport