Na de Universiteit Groningen wil ook de Wageningen University dat studentenverenigingen stoppen met de ontgroening van nieuwe leden, meldt universiteitskrant Resource. Rector Arthur Mol roept de verenigingen daartoe op.

Volgens hem zijn ontgroeningen niet meer van deze tijd en zijn er betere manieren voor groepsbinding, zonder vernedering, verbale agressie of mogelijke onveiligheid.

Gisteren bleek al dat de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen af willen van de ontgroeningspraktijken bij studentenverenigingen. Aanleiding is het bericht dat een student tijdens de introductietijd bij studentenvereniging Vindicat gewond is geraakt. Hij zou hard tegen zijn hoofd zijn geslagen, waarna er een zwelling ontstond. De drie partijen noemden de gebeurtenissen volstrekt onacceptabel.

Een week eerder was Vindicat ook al in het nieuws, vanwege een zogenoemde ‘bangalijst’ die online circuleerde. Hierop stonden 23 studentes, met foto’s, contactgegevens en een score van hun prestaties in bed.

Volgens de Wageningen University zijn bij de studentenverenigingen in de stad nooit ernstige ontgroeningsaffaires voorgevallen.

Bekijk hieronder een eerdere uitzending over de bangalijst bij Vindicat terug