Wekenlang kregen ze nauwelijks respons als ze de Sociale Verzekeringsbank belden over de achterstallige betalingen van hun persoonsgebonden budget. Maar na een boze tweet bleek ineens meer mogelijk.

De zorgverlener van de slechtziende Ian Dorrestein moest de spaarpotten van haar kinderen omkeren om de boodschappen nog te kunnen betalen. Maar toen Dorrestein een boos berichtje op twitter plaatste, zocht de SVB direct contact en werd het probleem opgelost.

Hetzelfde overkwam ook Denise van Dijk. Zij helpt een man, die door spina bifida (een open rug) in een rolstoel zit, bij de persoonlijke verzorging. Ze was half maart nog steeds niet betaald voor haar werk in januari en februari. Maar na een geërgerde tweet, nam de SVB contact op en werd het geld die dag nog overgemaakt.

Belangenorganisatie voor PGB-houders, Per Saldo, herkent de geluiden. Wie twittert of met een kort geding dreigt, wordt wel direct geholpen. Mensen die de normale weg bewandelen en de SVB bellen kunnen nog heel lang wachten.

Nog iedere dag komen er 60 nieuwe meldingen binnen van PGB-houders waarvan de hulpverleners nog niet zijn uitbetaald. Staatssecretaris Martin van Rijn spreekt donderdag opnieuw met de Tweede Kamer over de betalingsproblemen bij de SVB.

EenVandaag spreekt met Denise van Dijk en Ian Dorrestein over de werkwijze van de SVB en met Aline Saers, directeur van Per Saldo.

Download