'Mam, echt gelukkig ga ik nooit meer worden. Ik heb het geprobeerd, maar het lukt me niet.’ Als peuter van 3 kwam Eelco de Gooijer voor het eerst in aanraking met psychische hulpverlening. Hij is eigenlijk zijn hele leven al psychisch ziek. In de lente van dit jaar kwam Eelco tot de conclusie dat verder leven zinloos was. Op woensdagochtend 23 november maakte hij met euthanasie een eind aan zijn leven.

Eelco was autistisch en heeft zich nooit gelukkig gevoeld. Al vanaf jonge leeftijd komt hij in een traject terecht van diagnostiseren, hulpverlening en therapieën. Het vizier werd gericht op beter worden, maar dat ging niet meer. Eelco besloot om zijn leven te beëindigen. 

Eelco was begin november bij ons in de uitzending, met zijn moeder Monique. Daarin vertelden ze over het voornemen van Eelco om euthanasie te plegen. Een paar weken later is dat gebeurd. Woensdag 23 november eindigde zijn leven na bijna 38 jaar ongelukkig te zijn.

Bekijk hier het gesprek met Eelco van 8 november 2016:

Eelco beschouwde zijn eigen leven als zinloos, maar zijn moeder ziet dat anders. In Radio EenVandaag is Monique de Gooijer opnieuw in de studio. Ze vertelt over de laatste periode van het leven van haar zoon.