Kleine ondernemers komen nogal eens in conflict met klanten of opdrachtgevers, maar gaan daarvoor niet naar de rechter, omdat dat te duur is en te veel tijd kost.

Dat blijkt vandaag uit een rapport van het WODC, dat zij opstelden in opdracht van het ministerie voor Justitie en Veiligheid. Bij de 1700 ondervraagde MKB-bedrijven, kreeg ruim een derde te maken met één of meerdere conflicten binnen één jaar.

Prijskaartje van boven de 5000 euro

Zo ook garagehouder Khali Assahli uit Amersfoort. Hij ontsloeg een werknemer op staande voet, vanwege diefstal uit de zaak. Anderhalve maand later kreeg hij een brief van de advocaat van de ontslagen werknemer en moest hij zich bij de rechter melden. En dat is duur, merkte hij.

"De werknemer komt weg met een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand, red.) en ik heb een prijskaartje van een advocaat van boven de 5000 euro, waarvan ik misschien maximaal een kleine duizend euro kan verhalen op de ex-werknemer als ik in het gelijk word gesteld."

Lees ook

Principekwestie

"Voor hem is het een kwestie van een dagje alles indienen, terwijl het voor mij naast mijn onderneming nog veel meer tijd kost", legt Assahli uit.

Toch zet Assahli de rechtszaak door. "Het gaat tegen mijn principe in om met hem te schikken, want hij heeft gestolen. Ik kies ervoor om het juridisch uit te vechten, met alle kosten van dien," aldus de garagehouder.

'Toen was het geld op'

Advocaat Marieke Manders houdt een speciaal MKB-spreekuur met haar kantoor. Ze komt daar regelmatig verhalen als dat van Assahli tegen. "Ik herinner me een schrijnend voorbeeld van een restaurateur met een klusbus. Die was kapot en opgehaald door een wegenwachtdienst en naar een garage gesleept."

De nacht erop brandde die loods volledig af, met daarin de bus en al het gereedschap van de restaurateur. "Zowel de garage als de sleper weigerden aansprakelijkheid, de verzekeraars ook. Ik heb een paar brieven voor de eigenaar opgesteld, maar toen was het geld op", vertelt Manders.

217 euro

Manders hanteert voor dit soort schrijnende gevallen kortingstarieven, maar dat was niet genoeg voor de restaurateur. "Advocaten zijn duur, het gemiddelde uurtarief is 217 euro, dat kunnen veel kleine ondernemers niet opbrengen."

Bij die kosten komen dan ook nog de griffierechten die je betaalt voor een rechtszaak en de kosten van een deurwaarden die je als ondernemer moet inschakelen als je als ondernemer zelf een procedure begint.

Openstellen voor mediation

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft gezegd te gaan kijken of er speciale maatregelen nodig zijn om het MKB een betere toegang tot het recht te bieden.

Advocaat Manders wil benadrukken dat de gang naar de rechter geen heilige graal is. "Er wordt vaak zo over gedacht, maar een rechtszaak is ook een salomonsoordeel, de een wint, de ander verliest. Ik ben er dan ook voorstander van dat ondernemers zich meer openstellen voor mediation."

Assahil vermoedt garage te moeten sluiten

Daarbij adviseert ze partijen ook vooraf beter na te denken over de te ondernemen actie wanneer het misgaat. "Beter contracteren vooraf kan helpen. Partijen schrijven vaak niet goed uit wat ze zouden moeten doen op het moment dat het misgaat."

Voor de garage van Khalid Assahli zal de zaak waarschijnlijk geen goede afloop hebben. Hij vermoedt te moeten sluiten, om de kosten van de rechtszaak te kunnen betalen. "Voor mij is het rechtssysteem daarmee niet eerlijk. Het is overduidelijk dat die persoon diefstal gepleegd heeft, daar moet ik geen extra kosten in hoeven steken."