Goed nieuws voor veel mensen die met jeugdsentiment terugdenken aan hun Supernintendo. De spelcomputer komt terug en wel in mini formaat! Op 29 september verschijnt de Super NES Classic Edition, een miniversie van de Super NES-spelcomputer die in 1992 in Europa verscheen.

Het gaat om een vergelijkbaar apparaat als de inmiddels uit productie genomen NES Classic Mini. Beide spelcomputers kunnen op televisies worden aangesloten met een hdmi-aansluiting.

De Super NES Classic wordt standaard geleverd met twee controllers en bevat 21 games, waaronder Super Mario World, Super Mario Kart, Super Metroid en Street Fighter 2. Ook het nooit eerder uitgebrachte Star Fox 2 is bij de miniversie inbegrepen. Daarnaast zijn de kabels van de controllers verlengd ten opzichte van de NES Classic.

Het uiterlijk van de spelcomputer verschilt per regio, net als bij de originele Super NES. In de Verenigde Staten werd het apparaat destijds enkel in een grijs-paarse uitvoering verkocht. Europese bundels werden geleverd met een geheel grijze spelcomputer en controllers met knoppen in verschillende kleuren.

Het is nog niet bekend hoeveel de SNES Classic gaat kosten. Voor Europese landen geeft Nintendo geen adviesprijs, die prijs wordt bepaald door retailers. In de Verenigde Staten kost het apparaat tachtig dollar.