In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag het land in om te horen wat de mensen dagelijks bezig houdt. Zijn dat grote landelijke politieke thema’s of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? 

Lunchroom FunCooking in Haren is een dagbesteding, een soort sociale werkplaats, voor mensen met een verstandelijke beperking. Initiatiefneemster Angelique Wedda heeft het opgericht uit frustratie. “Mijn autistische dochter werd in de reguliere dagbesteding niet goed behandeld en ze mocht maar 6 dagdelen werken.”

Wedde heeft het zo geregeld dat ze met het geld waarvoor haar dochter elders maar zes dagdelen kon werken, ze haar tien dagdelen laat werken. Het geheim: “wij nemen, als ouders en begeleiders, allemaal genoegen met een laag tot modaal inkomen en we hebben geen managers die torenhoge salarissen opstrijken. Zo simpel is het."

Inmiddels werken er 40 mensen bij de dagbesteding, die naast een lunchroom ook bestaat uit een tankstation, een houtbewerkingswerkplaats, een maaltijdservice en schoonmaakdienst.

Als onderneemster is ze een liberaal in hart en nieren, maar ze zal nooit meer op de VVD stemmen. “De VVD is in dit kabinet verantwoordelijk voor de reorganisatie van de PGB’s en dat hebben ze zo slecht gedaan. Miljoenen tot miljarden zijn verspild. Vreselijk. Zo kan ik als ondernemer ook niet omgaan met mijn financiën”.