In onze nieuwe serie Mijn Nederland trekken verslaggevers het land in en kijken achter de voordeur wat er leeft achter diezelfde deur. Iedere week op een andere plek, en iedere dag met iemand anders centraal. 

Afl. 5: Ogen vanachter de vitrage

'Als je door Duindorp loopt, dan voel je de ogen vanachter de vitrage naar je staren. Ze proberen niet te laten merken dat ze kijken. Ze willen alles weten, maar ze willen niet dat je dat weet. Dat stiekeme is typisch Schevenings.' Dat zegt deze 84-jarige inwoonster van het Scheveningse Duindorp, en zij kan het weten. Al 60 jaar lang woont ze in de wijk, waar ze heel veel heeft zien veranderen. 

Afl. 4: Nieuwe regels

Naast de supermarkt is een dierenzaak de enige andere winkel die nog open is in Duindorp. De eigenaar wordt gek van alle nieuwe regels waar hij aan moet voldoen. Zo moet hij voor 1000 euro een diploma halen om de goudvissen te morgen verkopen, die hij al 40 jaar verkoopt.

Afl. 3: 'Ik ga niet weg uit Scheveningen'

Jan Pronk op het balkon van zijn flat van woningbouw Vestia in Scheveningen. Hij moet zijn huis uit. 'Al moet ik me hieraan vast ketenen, ik ga niet weg uit Scheveningen'. Ook zijn buren zijn boos: 'Jarenlang verwaarlozen ze de boel en nu moeten we allemaal weg.' 

Afl. 2: God kwijt zijn

Verslaggever Laura Kors is voor de tweede dag in het Haagsche Duindorp. Ze ontmoet een vrouw die denkt dat mensen God kwijt zijn in hun leven. 'Mensen zijn bozig.'

Afl. 1: Het vreugdevuur

We trappen af, daar waar het nieuwe jaar spectaculair wordt ingeluid; Duindorp in Den Haag. Hun gigantische vreugdevuur moet dat van buurman Scheveningen aftroeven.