In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag diagonaal van Biervliet naar Bierum. Zijn het de landelijke thema’s waar de mensen zich druk over maken of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? 

Laura Kors is in Zwolle, en belandt daar in de bibliotheek. Ook daar moeten ze met de veranderende tijd mee. Boeken uitlenen is duidelijk niet meer waar het om draait in de bieb die nu "Stadkamer" heet, en waar de inpandige koffiehoek de entree domineert. Bibliothecaresse Marianne werkt sinds 1970 in de bieb en betreurt dat het steeds minder om boeken lijkt te draaien. "Je ziet van buiten niet dat het een bibliotheek is".

Ooit werd ze binnen gehaald als "hippe truffel" om de uitgebreide discotheek te beheren. Elke week ging ze naar de platenzaak om - op kosten van de belastingbetaler- een stapel van 20 nieuwe LP's in te slaan. Vooral Led Zeppelin en Rod Stewart waren populair in die dagen. "Over Arie Ribbens hebben we gediscussieerd. Was dat wel cultureel genoeg?"

In de zomer kregen ze wel eens stapels kromgetrokken platen terug. Die hadden mensen op de hoedenplank van de auto meegenomen op vakantie en de zomerhitte niet overleefd.