We hebben allemaal weleens last om een goede balans te vinden tussen werk en privé. In een tijd waarin we altijd en overal online zijn is het verleidelijk om teveel met je werk bezig te zijn in privé-tijd. Maar voormalig First Lady Michelle Obama heeft een goede praktische tip om te voorkomen dat je alleen nog maar met je werk bezig bent. Afgelopen week gaf ze haar geheim prijs tijdens een event in New York.

Ze vertelde dat in haar Witte Huis periode ze aan het begin van elk jaar, voordat ze ook maar iets in haar agenda ging plannen of toezeggen, samen met haar assistent ging zitten. “We keken dan eerst naar onze levens. We plaatsten etentjes in de agenda, afspraken met vrienden, de sportschool, onze vakanties en privéreisjes. Dat planden we eerst. En wat er overbleef kon dan met werk worden gevuld." 

Goed, je moet dan wel een assistent hebben en een behoorlijk flexibele werkgever natuurlijk, maar het is een tip die goed werkte voor de Obama’s.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.