Ze is 'wijs, sterk, aardig en cool' en heeft ook in Nederland duizenden fans: Michelle Obama. een van hen is Leoniek van de Maarel, die komende woensdag op rij 2 in de Ziggo Dome zit om naar de voormalig first lady te luisteren.

Ze lagen onder de kerstboom bij de familie Van der Maarel afgelopen jaar: kaartjes voor de boektournee van Michelle Obama. "We geven elkaar altijd uitjes met kerst en nu zag ik dat Michelle Obama kwam en ik dacht, dat is leuk!", zegt Hans, de man van Leoniek. "En toen ik het gaf, zag ik dat het haar ontroerde."

'Er kwam echt een traantje'

Waarom het haar ontroerde, weet Leoniek zelf ook niet helemaal. "Maar ik was daar zo blij mee, er kwam echt een traantje." Hans en zij gaan er samen heen en zitten ook nog op rij 2. "Ik vind het altijd fijn dat je vooraan zit als je naar dit soort lezingen gaat. Zo heb je ook nog het gevoel dat je contact maakt", vertelt Hans.

Fans Michelle Obama
Bron: EenVandaag
Leoniek van der Maarel en Hans Breekveldt

Een boekpromotie in een muziekhal voor duizenden toeschouwers: het toont de ongekende populariteit van Michelle Obama. Leoniek ziet de voormalig first lady dan ook als een voorbeeld voor anderen.

Wijs, sterk, aardig en cool

Ze las haar boek 'Becoming' en kreeg steeds meer bewondering voor de vrouw van oud-president Barack Obama. "Ik denk dat ze voor heel veel mensen een voorbeeld is, omdat ze helemaal zelf is opgeklommen tot wat ze nu is. Ze laat zien dat ook gewone mensen op die positie kunnen komen."

Pacelle van Goethem is overtuigexpert en denkt ook dat Michelle voor veel mensen een voorbeeld is. "Ze doet drie dingen heel erg goed: ze is aardig, sterk en bijzonder. Ze kan heel goed overtuigen en heeft charisma. Ze is wijs en sterk en ze is ook nog aardig en cool."

Presentatrice Val Warner spreekt Michelle Obama over haar boek 'Becoming'.

Gooi naar het presidentschap

Volgens Van Goethem straalt Obama uit dat ze altijd ontspannen is: "Haar grootste kwaliteit is, dat wat er ook gebeurt, ze altijd zichzelf blijft. Wat er ook op haar afkomt, ze blijft altijd hoffelijk en naturel." Ze hoopt dan ook dat de vrouw die eerst first lady was, zelf ooit een gooi doet naar het presidentschap. "Michelle kan grote dingen voor elkaar krijgen in de wereld, dus ik hoop dat 'she'll run for president'."

Ook Leoniek zou het mooi vinden. "En dan hebben wij haar al een keer in het echt gezien." Maar is er dan helemaal niets op de voormalig first lady aan te merken? Hans ziet nog wel één verbeterpunt: "Een krasje, dat zou haar iets menselijker maken. Ze is wel heel erg perfect."

Michelle Obama trekt duizenden mensen naar de Ziggo Dome

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.