Leven als een God in Frankrijk. Dat is wat de 67-jarige zakenman Mario Salcedo doet. Overal staat personeel voor hem klaar, er wordt voor hem gekookt, zijn kleren worden gewassen en hij hoeft nooit boodschappen te doen. Mario woont namelijk 350 dagen per jaar op een cruiseschip, vertelt hij aan Fox News. En dat is goedkoper dan je misschien denkt.

Volgens de New York Post kun je al voor 100 dollar per dag cruisen. Dat komt neer op 3000 dollar per maand, de gemiddelde huur voor een appartement in een grote Amerikaanse stad. En als je echt goed zoekt kun je zelfs voor 1500 per maand een cruise boeken, inclusief eten en alle service. Mario heeft nog wel een appartement in Miami en hij betaalt alles van een bedrijf dat hij via zijn laptop gewoon aan boord runt.

Waarom niet meer mensen dit doen? Volgens Mario is het vooral een gezondheidsprobleem. Veel cruisegangers zijn wat ouder en hebben gezondheidsproblemen waardoor ze niet een jaar lang van huis kunnen zijn.

Zelf laat hij zich ieder jaar uitgebreid checken voordat hij weer op pad gaat. En het enige nadeel dat hij verder kan bedenken is dat hij niet zoveel tijd kan doorbrengen met zijn kleinkinderen. “Maar Facebook en internet zorgen ervoor dat ik goed op de hoogte blijf.”