Mariah Carey en Lindsay Lohan stoppen met social media.

Mariah Carey had een slechte start dit jaar. Ze kreeg bakken met kritiek over zich heen vanwege een niet bepaald vlekkeloos optreden op Times Square. In een gesproken boodschap herhaalde ze de beschuldiging dat zender ABC haar optreden gesaboteerd heeft om hogere kijkcijfers te halen. Om de negativiteit uit de weg te gaan, heeft ze aangekondigd om even niet meer actief te twitteren. Ze stopt overigens niet met optreden.

Lindsay Lohan heeft haar accounts op Facebook, Instagram en Twiitter verwijderd. Ze postte als laatste een zelfgeschreven gedicht over Syrische vluchtelingen en dat was het. Volgens haar management is ze zich zelf aan het vernieuwen.

Het is een trend, volgens de Engelse krant The Mirror. Er zijn in 2017 al meer mensen gestopt met sociale media dan met roken. Uit diverse, al dan niet betrouwbare, onderzoeken komt naar voren dat veel sociale mediagebruik tot lichamelijke problemen kan leiden. Vooral millenials, jongeren geboren na 1984, kunnen in de psychische moeilijkheden raken. Sociale mediadruk kan leiden tot problemen met het zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.