Tom Hannah, op het web bekend als ‘Lil Troublemaker’ is een beroepstrol, hij plaagt mensen op internet. Hij doet dat door lid te worden van zoveel mogelijk besloten groepen op Facebook en, eenmaal binnen gaat hij een beetje onzin uitkramen. 

Vaak wordt Hannah dan weer uit zo’n groep geknikkerd, maar hij heeft dan de buit al binnen, in de vorm van screenshots met zijn grappige bijdrages. Hij kiest meestal extreem rechtse groepen uit om lid van te worden, om dan nogal linkse opmerkingen te maken. 

Ludieke 'troll' actie

De laatste actie van Tom Hannah liep een beetje uit de hand. Hij werd namelijk lid van de Facebook groep 'No Sharia law worldwide' een rabiate anti-moslim groep met maar liefst 10.000 leden. 

Hij vulde het verzoekformuliertje in om lid te mogen worden, en tot zijn verbazing werd hij niet alleen geaccepteerd als lid, hij werd benoemd tot ‘admin', zeg maar de baas van de groep. En dat was natuurlijk een foutje, en dat hadden ze beter niet kunnen doen. 

Om te beginnen veranderde hij de naam van de groep in “We love and respect Islam”. En leden met uitspraken die hem niet bevielen gooide hij uit de groep. 

Tienduizend mensen waren dus ineens lid van een groep die liefde voor de Islam predikt. Tot hun grote schrik, maar ze konden er niks aan doen.

Maar Tom Hannah ging nog verder, een beetje machtsdronken waarschijnlijk. Hij vond de naam “We love and respect Islam” toch maar niks en hij veranderde de naam in 'Diaper Babies' en voegde de leden van deze reeds bestaande groep, een paar duizend mannen met als hobby het in luiers door het leven gaan, toe aan de anti-islam groep. De leden werden woester en kwader. Maar ze konden niets doen, Tom was de baas. Veel ‘"fuck Tom", veel gescheld: "Ik respecteer de Islam niet en dat is mijn recht!" en "Ik wil mijn groep terug! We zijn gehacked!" Uiteindelijk lukte het, via een omweg, om trol Tom uit de groep te gooien. Alles is weer bij het oude bij de islamhaters, Tom twitterde tot slot: