Het klinkt bijna als een sprookje. Een man uit Californië zat financieel helemaal aan de grond. Loren Krytzer kon amper rondkomen van zijn gehandicapten uitkering die hij sinds een auto ongeluk kreeg. Maar toen zag hij in een uitzending van de Antiques roadshow (de Amerikaanse Tussen Kunst & Kitsch) een deken voorbijkomen die hem heel bekend voorkwam.

Er lag al zeven jaar precies zo’n zelfde deken bij hem in de kast. In de uitzending bleek het om een ‘Navajo Weaving’ te gaan, een indianenkleed uit de negentiende eeuw. Waarde: enkele honderd duizenden dollars. De man twijfelde geen moment, liet zijn familiedeken veilen en het leverde hem 1,5 miljoen dollar op. Eind goed al goed zou je denken, maar de New York Post schrijft dat dit voor nieuwe ‘problemen’ zorgt. 

Zo kocht Krytzer meteen twee huizen en moet hij nu ineens heel veel belasting betalen. En er gebeurde iets wat je ook vaak bij loterij winnaars ziet: allemaal vage oude bekenden die ineens aankloppen voor geld. Maar goed. Beter dan aan de grond zitten, vindt ook Krytzer.