Een schrijnend verhaal van een man die eenzaam achterbleef in een bejaardenflat wordt veel gedeeld op social media. Pieter Kuiper (104) woont vrijwel alleen op een vleugel in een serviceflat in Heerenveen, die op de nominatie staat om gesloopt te worden. De rest van de bewoners is inmiddels al weggetrokken, maar meneer Kuipers kan de verhuisvergoeding van 4800 euro niet voorschieten en is gebleven. Omdat hij ook geen nieuwe woning heeft gevonden, is het gevolg dat hij nu wegkwijnt in een flat waar nauwelijks meer sprake is van service. 

De keuken is gesloten en hij eet al maanden geen warme maaltijden meer, omdat het eten van de maaltijdbezorgservice hem niet smaakt. Het enige warme wat hij nog eet is ’s ochtends wat havermout.

Een van zijn kinderen en een nieuwe anti-kraak bewoonster van de flat maken zich grote zorgen. Ook de thuiszorg organisatie die meneer Kuipers probeert te ondersteunen trekt aan de bel. De directie van de zorgflat zegt vooralsnog alleen niks voor hem te kunnen doen. Daarom doet de thuiszorg nu op social media een oproep aan omwonenden om meneer Kuipers alsnóg een warme maaltijd te brengen.