Het Songfestival mag dan afgelopen zijn, maar op social media raken we er nog niet over uitgepraat. Vooral het optreden van superster Madonna blijft veelbesproken.

Daar draagt de zangeres vandaag zelf aan bij. Ze plaatste een versie van het optreden online die in niets lijkt op wat iedereen zaterdagavond hoorde.

Vals en playback

De wereldster verbaasde toen nog vriend en vijand met een erg slecht optreden op het Eurovisie Songfestival. Het deel dat ze live zong was erg vals, daarna playbackte ze zich door twee nummers heen.

Het leverde haar direct kritiek op van commentator Jan Smit, maar ook Twitter ging los over het slechte optreden.

Ineens zuiver

Nu, anderhalve dag later, verbaast ze weer iedereen door op haar eigen YouTube-kanaal een volledig andere audiotrack onder de video van haar optreden te zetten. In deze versie zingt ze ineens wel zuiver.

De nieuwe versie van het optreden van Madonna.

Het is onduidelijk of haar valse noten zijn omgezet met behulp van autotune, maar het lijkt erop dat we een eerder opgenomen zangpartij onder de video horen. Waarschijnlijk hadden wij die zaterdagavond ook moeten horen, terwijl Madonna's eigen microfoon minder hard stond. Dat is hoe de zangeres haar live-optredens meestal doet: meezingend met haar eigen stem.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.