Een reportage over projecten van chemieconcern DSM en het voedingsmiddelenconcern Unilever in India. Is verantwoord ondernemen mogelijk? Deel twee van een reeks reportages.

De milleniumdoelstellingen zijn een afspraak tussen alle landen binnen de VN om binnen vijftien jaar mee te helpen aan een meer gelijke wereld in welvaart en rijkdom. Natuurlijk wordt dit gedaan door de regeringen en de ontwikkelings-hulporganisaties, maar ook door deelname en bijdragen vanuit het bedrijfsleven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In Twee Vandaag een reeks reportages waarin wij een aantal Nederlandse bedrijven in ontwikkelingslanden portretteren die doen aan ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’. Dit betekent ondernemen niet alleen om winst te maken, maar ook om een verantwoordelijkheid te nemen in het kader van die millennium-doelstellingen. Dit betekent ondernemen niet alleen om winst te maken, maar ook om een verantwoordelijkheid te nemen in het kader van die millennium-doelstellingen. Vandaag deel 2 waarin we kijken naar projecten van chemieconcern DSM en het voedingsmiddelenconcern Unilever in India.