Er wordt maar langzaam meer duidelijk over de geplande maatregelen in de door aardbevingen getroffen gebieden in Groningen. Ook stelt de minister het zogenoemde aardgasbesluit steeds weer uit.

Gisteren kwam de dialoogtafel Groningen bij elkaar. Aan deze dialoogtafel zitten de betrokken partijen die ervoor moeten zorgen dat er maatregelen tot stand komen die de negatieve effecten van gaswinning in de regio compenseren.

Ondertussen lijkt het probleemgebied zich uit te breiden. Eind september vond een aardbeving plaats vlakbij de stad Groningen. Het was voor het eerst dat een beving in de stad werd gevoeld. Burgemeester Vreeman maakt zich zorgen over het aarbevingbestendig maken van de regio, omdat het zou gaan om grote projecten met hoge kosten.

In EenVandaag een gesprek met een van de voorzitters van deze dialoogtafel, Jan Kamminga. Verslaggever Harm van Atteveld is in Groningen: hoe zijn de reacties op de bevingen?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.