In Eenvandaag het verhaal van overste Sarah Bohmer van de Dominicanessen van Bethanie in het Limburgse Thorn. Haar klooster zou desgevraagd bereid zijn Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux op te nemen.

Martin is in 2004 veroordeeld tot 30 jaar gevangenis voor het martelen en doden van onder andere Melissa, Eefje en An. Volgens de Belgische wet Lejeune mag een gevangene onder strikte voorwaarden eerder vrij komen. Martin wilde eerder dit jaar naar een klooster in Frankrijk, maar dit land gaf al aan haar niet te willen toelaten.

Rectificatie:

Op deze site (inmiddels aangepast) is de indruk gewekt dat de advocaat van Michelle Martin bewust zou werken aan een plan om zijn cliente naar een Nederlands klooster in Thorn te krijgen.

Het is ons onbekend wat de plannen zijn van de advocaat en dit is ook niet wat wij in onze reportage van vanavond willen brengen. Wij weten eenvoudig niet waar de advocaat mee bezig is niet en de reportage gaat hier dan ook niet over.

Ons programma heeft slechts een klooster benaderd met de theoretische vraag of de orde van Dominicanessen van Bethanie desgevraagd bereid zou zijn Marin op te nemen. Dit gezien de commotie rond de vervroegde vrijlating van Michelle Martin en de moeite die zij heeft een geschikt onderkomen te vinden.

Onze excuses voor de verwarring.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.