Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat Elvis Presley zijn allerlaatste concert gaf. Zijn optreden in Indianapolis op 26 juni 1977 was zonder dat iemand het wist het laatste optreden ooit van The King of Rock & Roll voordat hij op 16 augustus op Graceland het leven liet. 

Het laatste concert van Elvis Presley

En een heel speciaal relikwie van dit laatste optreden zal volgende maand te zien zijn op de Tilburgse kermis. Het gaat om een concertsjaaltje waarmee Elvis tijdens dat laatste concert zijn zweet zou hebben afgedept. 

Volgens de eigenaar, kunstenaar Jeroen de Leijer, is zelfs de beeltenis van The King op het sjaaltje te zien. Hij noemt het daarom de ‘lijkwade’ van Elvis Presley. Het sjaaltje maakt onderdeel uit van de ‘The Presley Paranoia Freak Show’. In een kleine tent zijn naast de vermeende lijkwade tekeningen en prenten te zien van Elvis.

Overigens was Elvis Presley zelf zeer geïnteresseerd in de lijkwade van Turijn. Op het moment van zijn dood was hij er een boek over aan het lezen, die werd aangetroffen naast zijn lichaam in de badkamer. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.