De meest saaie momenten voor sporters zijn misschien wel persconferenties. Allemaal suffe journalisten die dezelfde vragen stellen. Formule 1-coureur Lewis Hamilton verveelde zich vandaag stierlijk toen hij weer aan moest schuiven bij zo’n sessie. Daarom besloot hij zichzelf te vermaken met Snapchat.

Eén van de leuke mogelijkheden van Snapchat is dat je grappige filters kunt plaatsen over gemaakte foto's. Hamilton fotografeerde zichzelf met getekende konijnenoren en ook andere aanwezige coureurs en journalisten werden gesnapt met hondenoren en snoet.

Toen journalisten in de zaal vroegen wat hij in hemelsnaam met zijn telefoon aan het doen was, antwoordde Hamilton. 'Ik neem wat snaps van ons. Best grappig. Deze persconferenties zijn iedere keer hetzelfde, het is tijd voor iets nieuws.' 

Het werd hem niet in dank afgenomen.

'De wereldkampioen kan zijn telefoon beter aan de kant schuiven om zich wat meer te concentreren voor de Japanse autosportliefhebber', liet een ietwat zure Kevin Eason van The Times weten. 

Hamilton reageert op Twitter dat het een grapje was en dat sommige mensen zichzelf veel te serieus nemen. En wat betreft de persconferenties zegt hij: 'Die zijn al 10 jaar hetzelfde. Dat ligt niet aan de media maar aan het format. Fans zouden de vragen moeten stellen!'