Mag veerbotendienst EVT blijven varen op Terschelling? Om die vraag draait het kort geding vandaag dat de rederij heeft aangespannen tegen een besluit van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur (PvdA).

De staatssecretaris verbiedt EVT vanaf februari 2014 veerdiensten aan te bieden naar Terschelling. Rederij Doeksen krijgt weer het alleenrecht. De twee rederijen waren hierover in een strijd verwikkeld. EVT biedt sinds 2009 goedkope reizen aan naar het Waddeneiland. Door het succes hiervan draait Doeksen verlies. De rederij besloot daarop minder te gaan varen in het minder rendabele winterseizoen. De bewoners van het nabijgelegen Vlieland werden hiervan de dupe: de dienst ging vanaf oktober maar twee maal in plaats van drie maal per dag.

Omdat Mansveld de dienstregeling in de minder rendabele periodes wil blijven garanderen, heeft ze daarom de diensten van EVT per februari 2014 verboden, waarna EVT een kort geding aanspande.

EenVandaag maakte deze zomer een reportage over de veerbotenoorlog op Terschelling. Kijk deze rechtsboven op deze pagina terug.

Veerbotenoorlog op de Wadden

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.