Geachte Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje Nassau, Graag zou ik tijdelijk een postbusje bij U willen stallen op het adres Noordeinde 68 te Den Haag. ‘k Heb namelijk een paar miljoen erfenis in het vooruitzicht en zoals U zult begrijpen ben ik net als Uw familie, niet zo happig op het betalen van al teveel belasting. Is het illegaal? Natuurlijk niet, Majesteit, het is slechts ‘opmerkelijk, heel onhandig, ongewenst’ maar ‘wel een legale constructie’.

Uw zus had er in ieder geval al een oogje op laten vallen, kijkend met een schuin oog naar het belastingparadijs Guernsey. Het zou mooi zijn als er ook voor het volk wat geregeld kan worden aan de andere kant van het Kanaal. Gelukkig heb ik geen visuele handicap waarop ik me kan beroepen maar ik heb wel last van een aanstaande bovengemiddelde financiële situatie, iets wat niet altijd even makkelijk is. Vandaar dat ik hoop dat er nog wel een brievenbusje bij past in de koninklijke hal. Of anders is er misschien een mogelijkheid voor een BV’tje op het voorheen maagdelijke witte strand van Mozambique, waar nu een nieuw resort verrijst voor onder andere Uw zoon en schoondochter. Ergens zou het toch moeten lukken, dat ik, misschien wel tezamen met 17 miljoen landgenoten, in het vervolg gebruik maak van die ene postbus. ‘k Vrees wel dat dit wat meer ruimte vergt. Misschien kunt U hiervoor de Indische Zaal of de Kleine Balzaal ter beschikking stellen. Het volk zal U dankbaar zijn. Betalen we met z’n allen minder belasting, en dat allemaal in de naam van Oranje, Hoera, Hoera, Hoera.

Want zoals U bekend, vervult het Koninklijk Huis een voorbeeldfunctie. U zult er dan ook niet op tegen zijn als het volk het voorbeeld volgt dat Uw familie en zelfs Uw ex-familie stelt. En wat mij betreft mag ook Uw nichtje aanschuiven, kan ze misschien ook nog wat alimentatie overmaken aan haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn. Het zou toch heerlijk als we allemaal onze Appeltjes-van-Oranje hebben voor de dorst. Mag ik dan wel met U afspreken dat een en ander discreet gebeurt, want anders komen die vervelende journalisten van de Volkskrant weer zeuren. En dat zou toch heel naar zijn.

Misschien dat alle boekhouding, onderliggende stukken, inschrijvingen en andere constructies, ondergebracht kunnen worden in het Nationaal Archief. Doen we net als het bij klokkenluider van Defensie Fred Spijkers gedaan is. Gewoon 70 jaar opbergen, wie dan leeft, wie dan zorgt. Dan kan de nieuwe generatie altijd zeggen dat de betrokkenen ‘zich niet meer kunnen verdedigen’. Wat zou het prachtig zijn, om met het gebaar van een simpele postbus, het hele volk achter U te krijgen.

Nu las ik op de internetpagina van het Koninklijk Huis dat er nog wel wat meer voordelen kleven aan zo’n koninklijk postadres. Zo vervalt de accijns op drank. Hierdoor kan er ter gelegenheid van de opening van de Nationale Postbus p/a Noordeinde 68 een prachtfeest gegeven worden wat niet teveel hoeft te kosten. Belastingvrijstelling geldt tevens voor auto’s met het kenteken AA. Nu vind ik het prima om de dubbele A voor U en de familie te blijven reserveren maar dan kan er misschien een driedubbele A komen voor het volk.

01-AAA-01. Mag ik als initiatiefnemer van de Nationale Postbus die alvast claimen? Sowieso heeft die driedubbele A een prachtige, betrouwbare betekenis. Dat zagen we bij de grote banken, allemaal een Triple A-waardering. En dat voor het hele volk. Fantastisch! Ik stel dan ook gelijk maar voor om de driedubbele A ook door te voeren in wat onder journalisten wel de huiskrant van Uw familie wordt genoemd, de TelegrAAAf. Hoeveel meer eenheid van het volk kan U als majesteit verlangen?

Ik sluit af met een driewerf 'hoera' voor U, en hoop op een spoedige reactie.

HOERAAA, HOERAAA, HOERAAA!

p.s. Eigenlijk ben ik natuurlijk ontzettend jaloers. Als ik miljoenen had, regelde ik ook zo’n legale constructie.