De makers van Koefnoen brengen op maandag 19 december een toegift. Het team van het satirische AVRO-programma voert onder leiding van Owen Schumacher en Paul Groot sketches op in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Mark Rutte, Jan Kees de Jager, Gerdi Verbeet, Jolande Sap, Dion Graus en Kathleen Ferrier maken hun opwachting (zie foto geheel onderaan dit bericht). In de uitzending van EenVandaag wordt teruggekeken op het afgelopen politieke jaar en kiest het publiek de politicus van het jaar. Bekijk hier alvast de promo.

Voor de achtste keer zendt EenVandaag de ‘Politicus van het jaar’-verkiezing uit. Dit jaar wordt de uitzending geheel live uitgezonden, in aanwezigheid van politici en publiek, vanuit het Haagse grand café De Boterwaag. In de uitzending die wordt gepresenteerd door Bas van Werven en Pieter Jan Hagens wordt in filmpjes teruggeblikt op de politieke hoogte- en dieptepunten van 2011 en zijn er live-interviews met Emile Roemer, Alexander Pechtold en Jan Kees de Jager. Ruim 32.000 mensen van het opiniepanel hebben hun stem uitgebracht. Alle kanshebbers hebben toegezegd aanwezig te zijn en aan het einde van de uitzending krijgt de winnaar de prijs overhandigd.

Speciaal voor deze uitzending nam Koefnoen een sketch op die in drie delen te zien is. Dit najaar zond de AVRO acht afleveringen uit van Koefnoen. Vooral de laatste uitzending, waarin Paul Groot en Owen Schumacher het tv-programma ‘Ik Hou van Holland’ persifleerden, kreeg lovende reacties van tv-critici.