Een kerst-reclamespot van een bekende supermarkt maakt veel los bij mensen. Te zien is hoe een meisje met gescheiden ouders haar kerst beleeft. Sommige mensen vinden de spot te confronterend voor gescheiden ouders en hun kinderen.

Het zou volgens sommige ouders zelfs valse verwachtingen scheppen bij hun kind: ‘Hoe moet ik mijn zoon uitleggen dat dit een reclame is en geen werkelijkheid?’, schrijft een boze moeder op Facebook.

Er is niet alleen maar kritiek. De meeste mensen vinden het juist een heel mooi eigentijds thema. Want per jaar worden er in ons land 34.000 scheidingen uitgesproken. Daarbij zijn zo’n 35.000 kinderen betrokken. Reden voor het nieuwe kabinet om in te zetten op een beter beleid inzake echtscheidingen. Zo willen ze vechtscheidingen tegengaan en het mogelijk maken dat meer mensen gebruik maken van mediation. Volgens scheidingscoach Roos Boer vinden de meeste scheidingen plaats in het begin van het nieuwe jaar.

De reclamespot past goed in wat inmiddels een nieuwe kersttraditie is. Namelijk die van de kerstemo-reclames. Dit is vanuit Amerika overgewaaid naar Europa. In 2015 ging bijvoorbeeld deze reclame van een Duitse supermarkt viral.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.