De Engelsman Anish Patel wilde alvast een voorschot nemen op de mogelijke kritiek die Kerstmis zou kunnen krijgen, namelijk dat het een Westers feestje zou zijn. Hij pleit voor het behoud van Kerstmis, omdat het volgens hem een belangrijk onderdeel is van de identiteit van Groot-Brittannië.

En hij schrijft: ‘Als mensen zich beledigd voelen door de kerstviering, dan zal ik hen persoonlijk naar het vliegveld rijden.’ Nou, opeens bleken heel veel Britten beledigd te zijn door de kerstviering en Anish werd overspoeld door tweets van mensen die daarin hun vluchttijden doorgeven en hoe laat ze willen worden opgehaald. Anish heeft zijn twitteraccount inmiddels privé gemaakt.

En dan een Facebookpost van de Amerikaanse Lexi Magnusson, die ontzettend veel wordt gedeeld. Ze woont in het noorden van Oregon en ze kreeg nieuwe buren, en die nieuwe buren lieten haar meteen weten dat ze verhuisd waren naar deze buurt omdat ze hoopten dat de kinderen hier niet meer in contact zouden komen met homoseksualiteit en transgenders. 

Deze mensen bleken Mormonen te zijn met een enorme afkeer van homoseksualiteit. Dit leidde vervolgens al tot verschillende burenruzies van het gezin van Lexi is wel normaal denkend en bovendien heeft ze een homoseksuele neef.

Ze postte een bericht op Facebook met de tekst ‘omdat ik heb gemerkt dat actieve agressie tot een aanklacht kan leiden, ga ik voor passieve agressie in de vorm van tienduizend lichtjes. Vervolgens een foto daarbij van haar eigen huis, gehuld in tienduizend lichtjes die samen een immense regenboogvlag vormen.