Lukt het je niet een goede date te vinden via tinder? Misschien met je dan eens naar de kapper! De Groningse kapsalon Bliss knipt namelijk niet alleen klanten, maar koppelt ze ook! Kapsters Karin en Miranda houden een datingboek bij. Als ze een match voelen aankomen, koppelen ze klanten aan elkaar. “Wij hebben allerlei inside information.”, zeggen ze.

Kapster Karin kwam op het idee toen een klant begon te klagen dat er geen leuke mannen te vinden zijn. Toen dacht ze meteen “die klant vind ik iets voor jou, en die en die”. De klant liet haar telefoonnummer achter en zo ontstond het idee voor een datingboek in de zaak. 

“Een deel van de mensen die we knippen is vaste klant, vrijgezel en op zoek. We weten vaak veel over ze, ook persoonlijke dingen. Soms spreek ik iemand en dan denk ik: oh, deze man of vrouw is echt wat voor jou! Maar voordat je dan die andere klant weer ziet.. daar gaat meestal wel wat tijd overheen. Dus dacht ik: we doen er een datingbureau bij. Het is wel zo dat alleen wij in het boek bladeren.’’

De perfecte match is nog niet gevonden, maar aan de kapsters zal het niet liggen. Je bent in ieder geval verzekerd van een perfect geknipte date. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.