De schrik zat er flink in op de aandelenbeurzen gisteren. De Amsterdamse hoofdindex raakte de jaarwinst kwijt na een koersverlies van ruim 5 procent.

De zware verliezen zijn vooral te wijten aan de zorgen over een verder afkoelende Chinese economie. Alle ogen zijn nu gericht op China, waar de beurzen onderuit gingen.

De beurzen in China moesten vannacht opnieuw flink terrein prijsgeven. De Shanghai Composite verloor 7,6 procent, na de koersval van 8,5 procent een dag eerder. Ook de Japanse beurs ging verder omlaag. De Nikkei in Tokio eindigde 4 procent in de min.

De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdagochtend met winst begonnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten veerden weer wat op na de flinke koersduikeling op maandag.

In Radio EenVandaag: wat betekenen deze ontwikkelingen? In hoeverre kan de beursdaling in China onze economie raken? Daarover spreken we met Chinadeskundige Fred Sengers, economisch commentator Martin Visser en Theo Kocken. Kocken is  hoogleraar risicomanagement en maker van de documentaire Boom Bust Boom.