Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken, heeft al bijna negenduizend protestmailtjes tegen het fenomeen zwanendriften ontvangen. En het aantal mails loopt nog op. De mailactie is opgezet door het platform stophetzwanendriften.nl en is een reactie op de uitzending van EenVandaag van afgelopen zaterdag. 

In de uitzending is te zien hoe de zwanendrifters gewoon doorgaan met illegaal vangen van wilde zwanen waarbij de politie niet of nauwelijks optreedt.

Toestemming nevenactiviteit zwanendriften ingetrokken

Inmiddels is een drietal zwanendrifters, die ook als muskusrattenvangers werkzaam zijn, de wacht aangezegd. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, waar de drie zwanendrifters als muskusrattenvanger werken, trekt per direct de toestemming in die de zwanendrifters blijkbaar hadden om naast muskusratten vangen, ook wilde zwanen te vangen in tijd en met middelen van het Hoogheemraadschap.

Onmiddellijk verbod zwanendriften

De PVV, de SP, de Partij voor de Dieren en de PvdA hebben inmiddels een hele reeks kamervragen gesteld en eisen dat de staatssecretaris per onmiddellijk een einde maakt aan het zwanendriften. De PvdA steunt de oproep voor een onmiddellijk verbod. 

Afgelopen zaterdag zond EenVandaag deze beelden uit:

Download

Download