Vinyl is weer helemaal hip en dat betekent dat ook een ander icoon uit het muziekverleden een comeback maakt. De jukebox is weer helemaal terug van weggeweest, schrijft CNN

De gehele verkoop is de laatste vijf jaar verdubbeld. De meeste jukeboxen staan niet meer in kroegen en bars zoals vroeger, maar in woonkamers van particulieren. Het is een lifestyle product geworden. En het zijn niet alleen jukeboxen die vinyl afspelen, maar er zijn ook modellen die CD’s afspelen. Met bluetooth kun je ze bovendien aansluiten op je moderne geluidsinstallatie.

De populariteit van dit product zorgt voor veel werk voor de twee enig overgebleven bedrijven waar nog handgemaakte jukeboxen worden gemaakt. Een producent in Leeds, Noord Engeland kan de vraag amper aan. De baas verklaart het succes als volgt: “Sommigen vergelijken het misschien met het hebben van een paard en een kar terwijl je een Ferrari kunt hebben, maar in tegenstelling tot een saaie speaker in een hoekje, trekt een jukebox mensen aan. Ze willen ermee op de foto, het is een product dat gelukkig maakt.”