Freelance journalist Michel Spekkers laat op Facebook weten dat hij op de rampplek van de MH17 brokstukken heeft gevonden. Hij nam een vuilniszak vol spullen mee naar Moskou. Het Joint Investigation Team dat namens het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de ramp leidde, wil voorlopig niet reageren. Eerder liet het OM weten zich ervan bewust te zijn dat er nog brokstukken liggen. Zij heeft journalist Michel Spekkers dringend verzocht het gevonden materiaal over te dragen aan de Nederlandse ambassade in Moskou.

Het zou gaan om stukken metaal met gaten, resten van persoonlijke bezittingen en bordjes van stoelnummers. In de loods die destijds werd gebruikt door onderzoeksteams ligt volgens Spekkers ook nog steeds plastic en metaal. Verder zegt de journalist dat er mogelijk nog menselijke resten in de weilanden bij Donetsk te vinden zijn. 

Spekkers zegt ook dat de mensen in het nabijgelegen dorp weten dat er nog altijd spullen van de vliegramp liggen. 

In Radio EenVandaag vertelt Michel Spekkers waarom hij terugging naar het rampgebied en wat hij daar aantrof. Piet Ploeg verloor zijn schoonzus, neefje en broer bij de ramp, van zijn broer is nog altijd niets teruggevonden. Wat betekent het voor hem dat een journalist meldt dat hij mogelijk stoffelijke resten heeft gevonden? Ook praten we met diplomatie-expert Robert van de Roer over het Nederlands onderzoek naar de MH17.