President Trump gaat voortvarend te werk met de uitvoering van zijn verkiezingsbeloftes. Hij ondertekent het ene na het andere verdrag dat rechtstreeks indruist tegen het beleid van Obama. En tegenspraak lijkt hij niet te dulden. 

Zo worden er 6 journalisten vervolgd omdat ze verslag deden van de protesten tijdens de inauguratie. Ze werden vrijdag en zaterdag samen met demonstranten gearresteerd, ondanks dat ze zeiden aanwezig te zijn om als journalist verslag te doen van de protesten.

Er hangt hen nu een gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van 25.000 dollar boven het hoofd. 

Er is veel ophef over de arrestatie van deze journalisten en ook over de ontluisterende persconferenties die sinds vrijdag door het Witte Huis zijn gehouden. Volgens NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff (in DWDD) kun je niet zeggen dat Trump liegt, omdat we niet zeker weten of hij bewust onwaarheden vertelt of er zelf heilig in gelooft. Maar een CNN journalist is daar een stuk minder voorzichtig mee. Hij was vannacht helemaal klaar met de onwaarheden die vanuit het Witte Huis over vermeende stemfraude worden verteld. Hij geeft trump een koekje van eigen deeg en een filmpje daravan wordt veel getwitterd: