De Amerikaanse zanger Josh Homme (Queens of the Stone Age) heeft zaterdag vanaf een podium tijdens een optreden in Los Angeles een fotografe in haar gezicht getrapt.

Fotografe Chelsea Lauren stond tegen het podium geleund om een aantal mooie foto’s te maken. Op een filmpje die zij op Instagram plaatste, is te zien dat Homme vanuit het niets een schop geeft. "Wie doet zoiets?", schrijft de fotografe.

Bekijk de inhoud op Instagram

Pijnlijke nek

Lauren beschreef het "overduidelijk zeer opzettelijke" incident ook aan Variety . "Hij keek me recht aan, zwaaide zijn been naar achter en trapte me toen vol in het aangezicht."

Ze hield er een pijnlijke nek, een gehavende wenkbrauw en misselijkheid aan over. Ze is van plan om bij de politie een klacht in te dienen.

Excuses

Inmiddels heeft Homme op Twitter zijn excuses aangeboden. “Gisteravond, toen ik helemaal was opgegaan in mijn optreden, heb ik tegen diverse licht- en geluidsapparatuur aangeschopt. Vandaag kreeg ik te horen dat daaronder zich ook de camera van fotograaf Chelsea Lauren bevond. Dat was niet mijn bedoeling. Het spijt me”, aldus de zanger.

Toch zijn fans kritisch. Net als Lauren stellen zij dat er alcohol en drugs in het spel zouden zijn. Homme heeft inmiddels ook een tweede verklaring afgelegd. Hoewel hij niet zegt of hij onder invloed was, is hij het wel met de fans eens: “I was a total dick”.