Annemarie Jorritsma ligt onder vuur om iets wat ze vanochtend heeft gezegd in haar afscheidsspeech op het VNG congres. Ze vertelde daar onder andere over 1 van haar favoriete restaurants in Almere; Tante Truus. In dat restaurant werken mensen met een beperking.

Burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma zei na afloop van een filmpje over Tante Truus:  ‘Bij Tante Truus in Almere kun je heerlijk eten. En je krijgt er gratis een mongool bij.” Dat viel diverse mensen in de zaal in het verkeerde keelgat, gezien de tweets en facebookberichten die ze erover plaatsten.

Een woordvoerder van de gemeente Almere laat aan Omroep Flevoland weten dat Jorritsma geschrokken is van de reacties. Jorritsma zou juist dol zijn op de medewerkers van het Almeerse restaurant en het 'woord 'mongool' slechts als koosnaampje hebben bedoeld.

De woordvoerder spreekt van een 'slip of the tongue'. Volgens haar werd Jorritsma verrast door het leuke filmpje over Tante Truus en zou daar in haar enthousiasme nog een schepje bovenop hebben willen doen.

Ed Sheeran zingt rap (op zn eigen manier)

Een filmpje van Ed Sheeran in de Tonight Show van begin deze week wordt veel gedeeld. Jimmy Fallon liet hem op zijn eigen Ed Sheeran manier heavy metal liedjes zingen voor een zogenaamde CD. Uitsmijter was echter een rapnummer van Ty Dolla $ign: Paranoid.

Dat klinkt zó als Ed Sheeran hem zingt (scroll naar 2.49)

Hillary Clinton grapt over haar server

Er is veel te doen geweest over de geheime persoonlijke server van de Clintons waarmee Hillary ook zakelijke mail verstuurde toen ze Minister van Buitenlandse Zaken was. Hierdoor kan er niet meer gecontroleerd worden wat ze exact allemaal heeft verstuurd of ontvangen. Gelukkig kan ze er zelf om lachen. Zoals eergisteren op een fundraisingavond.

Clinton was daar en had het over cybersecurity en de recente aanval door Russische hackers op de computers van het Witte Huis. Ze kwamen daarbij onder meer in de agenda van Obama.

Hillary grapte dat het Witte Huis nooit gehackt had kunnen worden als ze haar server hadden gebruikt.