Half september kwam het Openbaar Ministerie in Rotterdam naar buiten met het nieuws dat minderjarige jongens uit Rotterdam op grote schaal geronseld werden als drugskoerier in België. Het ging daarbij om zo'n twintig jonge jongens uit Rotterdam-Zuid, afkomstig uit sociaal zwakke milieus. De jongens werden ingezet om coke & heroïne te vervoeren.

Wat is het verhaal achter de nieuwskoppen? Welke mensen hebben direct met een nieuwsverhaal te maken? In de rubriek 'Eens Vandaag' gaat Radio EenVandaag terug naar een plaats die eerder volop in het nieuws was. Wat gebeurt daar nu, als de headlines zijn verdwenen?

De hele week is verslaggever Laura Kors in Rotterdam-Zuid, waar ze op pad gaat met verschillende mensen die bij het nieuws over de jonge drugskoeriers betrokken waren.

Aflevering 5

In de laatste aflevering gaan we naar Sint-Truiden in België, de plaats waar de 20 Rotterdamse jongens werden opgepakt. Het is maar een klein stadje, maar heeft te kampen met een grootstedelijk drugsprobleem.

Laura Kors is in Sint-Truiden, en spreekt een oud-drugsverslaafde

Aflevering 4

In de vierde aflevering praten we verder met oud-drugsdealer Reggery. Hij vertelt over de voorlichting die hij geeft aan jongeren die soms het rechte pad al hebben verlaten. Hoe doe je dat?

Aflevering 3

Laura Kors spreekt in deze aflevering oud-drugsdealer Reggery Gravenbeek. Hij geeft inzicht in de Rotterdamse drugsscene, hoe raak je daarin verzeild? 

Met oud-dealer Reggery bij metrostation Zuile, de plek waar hij dealde

De tweedelige dramaserie De Druk werd eerder gemaakt over het verhaal van Reggery, door de lokale omroep OPEN Rotterdam.

Aflevering 2

De buurt reageert in de tweede aflevering. Merken de bewoners van Rotterdam-Zuid iets van de drugscriminaliteit om hen heen?

Aflevering 1

In de eerste aflevering spreken we de instanties in Rotterdam. Hoe kijken de jeugdwerkers, en het Openbaar Ministerie, nu aan tegen deze zaak?