Dit jaar is het 45 jaar geleden dat Dolly Partons hit 'Jolene' werd opgenomen. Volgens de zangeres is het haar meest gecoverde hit, en werd deze vaker opgenomen dan 'I Will Always Love You'. Het nummer van Parton gaat over een vrouw die de maîtresse van haar man vraagt te stoppen met de affaire. Het verhaal is gebaseerd op haar echte liefdesleven, maar de naam 'Jolene' ontleende ze aan een 10-jarige fan die haar op het podium om een handtekening vroeg.

Het nummer betekende de definitieve doorbraak van Dolly als solo-zangeres, nadat ze vooral succesvol was samen met countryzanger Porter Wagoner. Het muziektijdschrift Rolling Stone plaatste 'Jolene' in 2004 op de 217de plaats in een lijst van de vijfhonderd beste liedjes aller tijden.

De opmerkelijkste uitvoering van 'Jolene' is misschien wel als achtergrondmuziek in een aflevering van de Amerikaanse tv-serie 'The Blacklist'. Hierin is de originele single versie op een platenspeler op 33 toeren afgespeeld, in plaats van de gebruikelijke 45 toeren. Normaal als je dat bij een single doet klinkt het voor geen meter maar Jolene blijft overeind en krijgt een spookachtig effect: