Wat is de impact van radicalisering op een lokale gemeenschap in Amsterdam-Noord? Hoe werkt dat veelbesproken ronselen nu echt in de praktijk? Hoe makkelijk is het om live-contact te krijgen met Raqqa, hoofdstad van het kalifaat? En hoe reageer je als je zoon belt om te zeggen dat hij in Syrië zit?

Deze week stonden we in de serie "Jihad in je straat" stil bij deze vragen. Over een gemeenschap in beroering, die het probleem van radicalisering voelt en oplossingen zoekt die hun zonen en dochters behoeden voor een enkele reis Syrië. Met reportages en gesprekken met betrokkenen (eerdere afleveringen zie rechtsboven op deze pagina).

Debat

Vandaag sluiten we deze serie af met een debat tussen hoogleraar contraterrorisme Edwin Bakker, Okay Pala, woordvoerder van de extremistische moslim beweging Hizb-ut-Tahrir, Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) en met politicoloog Ozan Turkdogan die meewerkte aan de serie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.