Wat is de impact van radicalisering op een lokale gemeenschap in Amsterdam-Noord? Hoe werkt dat veelbesproken ronselen nu echt in de praktijk? Hoe makkelijk is het om live-contact te krijgen met Raqqa, hoofdstad van het kalifaat? En hoe reageer je als je zoon belt om te zeggen dat hij in Syrië zit?

Mohammed Faiq verloor zijn zoon Ismael in Syrië. Ismael besloot met twee jeugdvrienden uit Amsterdam-Noord af te reizen en sloot zich aan bij Jamat Al-Nusra. Daar bood de gediplomeerd elektricien naar eigen zeggen hulp aan de bevolking van Aleppo, na bombardementen van het leger van de Syrische president Assad.  

In radio EenVandaag vertelt Mohammed Faiq voor het eerst het verhaal van zijn zoon. Hoe groeide hij op? Wat gebeurde er voordat hij afreisde? Wat vertelde hij over het leven in Aleppo? En wat gebeurt er als je uiteindelijk hebt gehoord dat je zoon is gedood in oorlogsgebied? Gisteren hoorden we het eerste deel van het verhaal van vader van Ismael. Vandaag deel 2.

In Radio EenVandaag deze week reportages uit de haarvaten van Amsterdam-Noord. Over een gemeenschap in beroering, die het probleem van radicalisering voelt en oplossingen zoekt die hun zonen en dochters behoeden voor een enkele reis Syrië.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.