Al tweeduizend jaar weet de figuur Jezus zowel gelovigen als ongelovigen te inspireren. Voor muziekjournalist Sander Donkers leeft Jezus vooral door in muziek. Hij stelde voor ons een persoonlijke top 5 samen. 

5. That's The Way God Planned It

"Dit is opgenomen tijdens het concert voor Bangladesh, dat is een soort verre voorloper voor Live Aid. Georganiseerd door George Harrison. Een liefdadigheidsactie voor een overwegend Islamitisch land georganiseerd door een man die heel diep in Oosterse spiritualiteit was, gezongen door Billy Preston die opgroeide in de Amerikaanse kerk."

4. Personal Jesus - Johnny Cash

"Johhny Cash weet er voor mij toch altijd een ongelofelijke 'sanctified' (heilig, red.) sfeer in te scheppen. Dit is een oorspronkelijk liedje van de band Depeche Mode uit de jaren '80. Synthesizer-meuk waar ik liever niet naar luister. Maar als Johnny Cash het overneemt dan gebeurt er iets magisch."

3. Wilco - Jesus, etc

"Ik moet bekennen dat dit nummer helemaal niet over Jezus gaat, volgens mij gaat het over een stel dat het moeilijk heeft. Jezus is hier meer de krachtterm. Niettemin is Wilco een van mijn favoriete bandjes.

2. Jesus on the Mainline - Ry Cooder

"Ry Cooder is een van mijn favoriete gitaristen, het hele idee dat je Jezus kan bellen is een concept dat mij heel erg bevalt. Ik heb het nog nooit geprobeerd overigens. In de lange versie gaat het helemaal los en ik vind het prachtig."

1. Touch the Hem of His Garment - Sam Cooke & The Soul Stirrers

"Sam Cooke is voor mij, met Otis, de beste zanger aller tijden. En op de een of andere manier heeft dat beeld van iemand die zo graag de 'zoom van zijn gewaad' wilde aanraken, van Jezus dus, me altijd enorm gefascineerd. Dit nummer pas ook goed bij het kerstgevoel."