Jessica (24) stemt DPK:

Wordt Hero Brinkman van het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) de redder in nood? Wordt hij een ‘hero’, misschien wel die van ons allemaal?

Verlangen naar een keerpunt

De overweging maken op wie je gaat stemmen. In mijn verlangen naar een keerpunt in dit land, valt het niet mee om de juiste partij te kiezen. Totdat er ineens iemand opstaat die het lef heeft om te knokken voor dit land. DPK is onder andere tegen verdere lastenverzwaring zoals verhoging van btw. Dat vind ik een goede zaak.

Bonus voor snelle studenten

Onderwijs. Wel zo belangrijk voor jongeren. DPK vindt dat de langstudeerboete moet worden afgeschaft en dat er een bonus moet komen voor studenten die snel studeren. Dat vind ik ook een goed punt! Vooral omdat veel partijen het moeilijker maken voor studenten. Dit roept de vraag in me op: waarom zou ik niet op deze partij stemmen?

Held, of held op sokken?

De politieke debatten brengen me in verwarring. De vraag is wie er nog eerlijk voor zijn of haar belangen uit durft te komen. Op welke partij ga ik stemmen? Op de beste acteur, of die met het beste script? Is er nog een partij die eerlijk durft te zijn en recht uit het hart spreekt? Is Hero Brinkman die potentiële ‘held’ waar Nederland van droomt? Of slechts een held op sokken die het niet waar kan maken?

Zwevend

Het zijn vragen die ik mezelf stel. Het ene moment denk ik het weten. Het volgende moment valt alles weer in het niets. Zomaar, omdat je merkt dat elke uitspraak je weer op andere gedachten kan brengen. Ik blijf nog even die zwevende kiezer. Maar, wie weet kan ik na 12 september zeggen: DPK, dat is waar ik voor STA!

BEN JE TUSSEN DE 12 EN 24 JAAR OUD EN WIL JIJ OOK JE MENING GEVEN OVER ACTUELE ONDERWERPEN? MELD JE DAN HIER AAN VOOR HET 1V JONGERENPANEL VAN EENVANDAAG.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.