Britse wetenschappers hebben aangetoond dat het broeikaseffect in verband staat met het handelen van de mens. Om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan treedt morgen het Kyoto- verdrag in werking. Maar is dat de oplossing?

Een daling van de uitstoot van broeikasgassen is de belangrijkste afspraak in het Kyoto- akkoord. Minder uitstoot van broeikasgassen is hard nodig, want veel eerder dan verwacht zien we nu al welke gevolgen opwarming van onze planeet heeft voor de natuur. En voor onszelf.

Voorstanders

Enerzijds beweren Britse wetenschappers dat het extreme weer van de afgelopen jaren onze eigen schuld is. Zij leggen een duidelijk verband tussen natuurrampen en het handelen van de mens. Door de massale uitstoot van broeikasgassen is de kans op extreem weer de afgelopen eeuw verdubbeld.

Tegenstanders

Het Kyoto- verdrag wordt anderzijds door de Amerikanen in de prullenbak gegooid. Geleerden zeggen dat het allemaal wel meevalt. Velen vragen zich hierdoor af wat we nog moeten met het Kyoto- verdrag. Wie en wat moeten we nu geloven? TweeVandaag gaat op zoek naar een antwoord. Voor- en tegenstanders van het akkoord komen aan het woord.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.