Vier grote rechtelijke dwalingen in korte tijd: de Puttense moordzaak, de Schiedammer Park-moord, Lucia de Berk en vandaag werd Ina Post vrijgesproken. Volgens advocaat Knoops, ook betrokken bij de zaak van Ina Post, zit er nog iemand voor lange tijd onschuldig achter de tralies: Henk Haalboom.

Deze Henk Haalboom zit een gevangenisstraf uit van twintig jaar voor de moord op Pim Overzier uit Apeldoorn. Een moord die hij onmogelijk gepleegd kan hebben, althans, dat vinden advocaat GertJan Knoops en wetenschapsfilosoof Ton Derksen. Derksen geeft cursussen aan de politie en het Openbaar Ministerie en werd vooral bekend in de zaak Lucia De Berk. Het was Derksen die de gerechtelijke dwaling zag en ook nu trekt hij weer aan de bel.

Advocaat Knoop heeft onderzoeken laten doen waaruit blijkt dat Henk Haalboom de moord onmogelijk gepleegd kan hebben. EénVandaag laat de beelden van deze reconstructies voor het eerst zien. Reconstructies, die opmerkelijk genoeg na de veroordeling plaats vonden, met toestemming van Justitie. De zaak van Henk Haalboom ligt momenteel bij de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS), die voor het eind van dit jaar met een rapport komt. De grote vraag is daarbij: wordt de zaak heropend of niet? Is Henk H. de volgende gerechtelijke dwaling?

Lees ook het weblog

 

Lees ook