Lelystad maakt zich op voor een forse uitbreiding van het plaatselijke vliegveld. Over precies twee jaar zullen luchtvaartmaatschappijen met hun toestellen uitwijken naar Lelystad Airport omdat Schiphol te hard groeit.

Maar het loopt nog niet storm. Verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu overweegt bij onvoldoende belangstelling de regels aan te passen om zo bijvoorbeeld budgetmaatschappijen te dwingen om op Flevoland te vliegen. 

Jarenlang is er door omwonenden bezwaar gemaakt uit vrees voor geluidsoverlast. Maar alle bezwaren zijn ongegrond verklaard. Op één na. In Radio Eenvandaag praten we over nut en noodzaak van een grotere luchthaven in Lelystad. En onze verslaggever bekeek ter plekke het risico op vogelaanvaringen. 

Onderzoek (2014) over draagvlak Lelystad Airport

In 2014 deed EenVandaag een onderzoek naar het draagvlak voor uitbreiding van Lelystad Airport in de provincie Flevoland. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat een meerderheid van de inwoners van Flevoland voorstander is van uitbreiding van de luchthaven. Het hele onderzoek vindt u hier.