Het is bijna Nationale Toplessdag en dat zorgt voor meer aandacht voor de blote borst. Linda de Munck is 'seksvlogger en influencer' en plaatst geregeld foto's op Instagram die tegen de regels van het platform aan schuren. Bij VROUW geeft ze er een interview over. "Ik zie geen verschil tussen een mannenborst en een vrouwenborst."

Toch ziet Instagram dat nog altijd wel: blote vrouwenborsten worden verwijderd, maar topless mannen mogen gewoon blijven staan. Dat moet anders, vindt De Munck. Daarom plaatste ze de volgende foto, met haar vader, op Instagram:

De Munck schrijft: "Wij zijn boos, want WHAT IS THE FUCKING DIFFERENCE?" Om de foto niet verwijderd te laten worden, moest ze wel stipjes voor haar tepels zetten. De oorspronkelijke versie werd door Instagram, volgens het beleid, verwijderd.

'We worden steeds preutser'

De Insta-activiste vindt dat wij zelf bedacht hebben dat de vrouwenborst een seksuele lading krijgt. "Dat betekent niet dat het ook waar is. We worden steeds preutser, onder andere door social media. Mensen geven makkelijker hun mening - ook de tegenstanders", zo zegt ze in VROUW.

Toch denkt De Munck dat ook dit een fase is, en we vanzelf minder preuts worden. "Ik geloof in golven van preutsheid. Ik weet zeker dat er vanzelf een periode komt waarin we weer net zo makkelijk over naakt doen als in de hippietijd."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.