De werkstress van Nederlandse werknemers is toegenomen. Uit onderzoek van FNV blijkt dat het nu zwaarder voor werknemers is dan tijdens de crisis. 

Van alle werknemers vindt 47 procent werken geestelijk of lichamelijk zwaar. Daarnaast werkt 60 procent regelmatig onder hoge werkdruk. Aan het onderzoek van FNV deden 46.000 mensen mee. Van alle deelnemers is 44 procent bezorgd over de toekomst.

In Radio EenVandaag spreken we hierover met Marina Schriek, zij heeft twee keer een burn-out gehad en heeft nu een eigen bedrijfje waarmee ze mensen met een burn-out begeleidt. Ook schreef ze het boek 'Gefeliciteerd met je burn-out'. Verder gaan we langs bij het kantoor van nieuwsapp Blendle waar ze een open werkcultuur heel belangrijk vinden. Ten slotte gaan we in gesprek met socioloog Ferry Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Ervaart u werkstress? Hoe gaat uw werkgever daarmee om? Dat is de vraag die we aan de luisteraar voorleggen in 'In het nieuws'.

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.