Met Pasen vieren Christenen dat Jezus na zijn kruisiging op is gestaan uit de dood. 

Voor veel mensen is het een vrolijk feest, met eieren, familie en een extra vrije dag. Minder vrolijk zal het zijn voor nabestaanden van slachtoffers van de terreurdaden in Brussel, afgelopen week. Hoe beleef je dit soort dagen na een groot persoonlijk drama? Hoe pik je dan de draad weer op?

Daarover praten we met Erik de Soir, crisispsycholoog in dienst van de Belgische brandweer. Bij tal van rampen stond hij nabestaanden en hulpverleners bij. Hoe pik je de draad weer op na een heftige gebeurtenis? Hoe zorg je voor een wederopstanding bij jezelf?

Verslaggever Micha Blok gaat de straat op om met mensen te praten over hun persoonlijke wederopstanding. Mensen die zichzelf een hele nieuwe levensstijl hebben aangemeten, mensen die uit een heftige relatie zijn gekomen en mensen die het helemaal anders gaan doen.

De vraag is: heeft u wel eens een flinke tegenslag gehad, en hoe bent u daar weer bovenop gekomen?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.