Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil verder gaan met de uitbreiding van de 130 km-zone’s op Nederlandse snelwegen. Volgens de Stichting voor Verkeersslachtoffers is dat een dodelijk keuze.

Uit cijfers over het aantal verkeersdoden in 2015 bleek dat op wegen waar 130 mag worden gereden, er drie keer meer doden zijn gevallen dan voorheen. Al voordat de 130 km-zone werd ingevoerd, werd hier door deskundigen voor gewaarschuwd. In een poging de discussie opnieuw aan te blazen stuurde de Stichting voor Verkeersslachtoffers een brief aan alle Kamerleden waarin ze oproepen verantwoordelijkheid te nemen voor het hoge aantal verkeersdoden op 130 km-wegen. Op 26 mei hebben de Kamerleden opnieuw overleg over de 130 km-wegen. Te gast zijn Karel Dubbink van de Stichting voor Verkeersslachtoffers en Jan van Delft van de Vereniging Zakelijke Rijders.

De luisteraarsvraag: Wat zijn uw ervaringen op de 130 km-snelweg? Ervaart u daarop rijden als onveilig?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.