In het Stan Huygens-journaal, de society-rubriek van de Telegraaf, vertelt een Amsterdamse horeca-ondernemer dat Willem-Alexander en Máxima aanwezig zullen zijn bij de komende Gay Pride in Amsterdam. 

De route wordt verlegd zodat er langs het Scheepvaartmuseum kan worden gevaren waar Willem-Alexander en Máxima vanaf een boot de parade kunnen bekijken. Of het ook echt gebeurt is nog niet duidelijk, de RVD wil het bericht bevestigen noch ontkennen. Maar als het zou gebeuren dan is het een breuk met de geschiedenis. Het koningshuis hield zich tot nog toe afzijdig van homoseksualiteit als maatschappelijk thema.

In Radio EenVandaag een gesprek met historicus Dorine Hermans. Zij schreef samen met Daniele Hooghiemstra het boek ‘Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren’ waarin wordt onthuld dat koning Willem II homoseksuele relaties had. 

De luisteraarsvraag: Het gerucht gaat dat Willem-Alexander en Máxima aanwezig zullen zijn bij de komende Gay Pride, wat vindt u daarvan?

Mischa Blok hoort graag uw reactie, die kunt u invullen in onderstaand antwoordformulier. Reageren via Twitter kan ook onder vermelding van #eenvandaag.